Adidas

adidas

Varumärket Adidas

Adidas tillverkar och säljer märkeskläder och märkesskor för vardags och sportiga tillfällen. Kläderna kännetecknas av de 3 vita ränderna.

Om Adidas

Adidas är ett globalt företag som är känt för att tillverka sportkläder och utrustning. Det grundades i Tyskland 1949 av Adolf ”Adi” Dassler, efter att han och hans bror Rudolf Dassler delade upp sitt tidigare gemensamma företag. Adidas har sedan dess vuxit till att bli en av de ledande märkena inom sportindustrin, känt för sina skor, kläder och diverse sportutrustning för olika typer av sporter, från fotboll och löpning till basket och golf. Företaget är även känt för sitt ikoniska logo med tre ränder och för sitt engagemang i olika sportevenemang och sponsring av kända idrottare och lag världen över. Adidas har genom åren introducerat flera innovationer inom sportkläder och utrustning, och är engagerat i hållbarhetsinitiativ för att minska miljöpåverkan från sina produkter och tillverkningsprocesser.

Prisklass

Adidas varumärke håller en låg prisklass i segmentet mode och märkeskläder. Adidas produkter täcker en bred prisklass som varierar beroende på typ av produkt, kollektion, och om det är en del av ett samarbete med designers eller kända personligheter. Här är en översiktlig indelning:
  • Skor: Adidas skor kan variera från budgetvänliga modeller som kan kosta runt $50-$70 USD till premiummodeller och begränsade upplagor som kan kosta flera hundra dollar, ibland över $200 USD för högteknologiska eller exklusiva designs.
  • Kläder: Basplagg som t-shirts och shorts kan starta från ungefär $25 USD och gå uppåt, medan mer specialiserade eller högteknologiska sportkläder, som löparjackor eller fotbollströjor, kan kosta från $50 USD till över $100 USD.
  • Utrustning: Priserna varierar beroende på typ av utrustning; små tillbehör som strumpor och mössor kan kosta från $10 USD och uppåt, medan större artiklar som ryggsäckar, fotbollar och gymväskor kan ligga i spannet $30-$100 USD eller mer.
Priserna kan även variera beroende på var du köper produkterna, om det är direkt från Adidas, från sportbutiker eller via andra återförsäljare online. Dessutom kan rea och erbjudanden påverka priset på Adidas produkter, vilket gör att du ibland kan hitta högkvalitativa varor till lägre priser.

Kundservice

Att beställa från Adidas är enkelt. Leveranstiden är  ca 6-7 arbetsdagar. Fraktkostnaden är 20 kr vid beställning under 200 kr, annars gratis frakt. Du kan välja att betala via Visa, American Express, Mastercard, Kontokort, PayPal och Klarna. Om du behöver kontakta Adidas kundtjänst för frågor, reklamationer eller support, finns det flera sätt att göra det på, beroende på ditt land och vad din fråga gäller. Adidas erbjuder vanligtvis följande alternativ för kundsupport:
  1. Telefon: Adidas har ofta landspecifika telefonnummer för kundtjänst. Dessa nummer hittar du vanligtvis på deras officiella webbplats under avsnittet för kundservice eller ”Kontakta oss”.
  2. E-post/Formulär: Många gånger kan du skicka ett e-postmeddelande eller fylla i ett kontaktformulär direkt på Adidas webbplats för att ställa frågor eller lämna feedback.
  3. Livechatt: Adidas webbplats erbjuder ofta en livechatt-funktion där du kan chatta direkt med en kundtjänstrepresentant.
  4. Sociala medier: Adidas är aktivt på flera sociala medieplattformar, och du kan försöka kontakta dem genom att skicka meddelanden via plattformar som Twitter, Facebook, eller Instagram.
  5. FAQ-sektion: Innan du kontaktar kundtjänst kan det vara en bra idé att kolla in deras FAQ (Vanliga Frågor och Svar) sektion på webbplatsen, där du kan hitta svar på många vanliga frågor.

Adidas Öppettider

Det går att beställa produkter från hemsidan dygnet runt. Ifall att du stöter på ett problem och vill ha personlig kontakt, så kontaktar du Kundservice. De har öppet måndag-fredag 8-18. Telnr: 08-535 260 00.

Erbjudanden

Om du registrerar dig på Adidas Hemsida  får du 15% rabatt på ett köp. Du måste vara minst 16 år för att registrera, samt få och använda rabatten.