Björn Borg

Björn borg

Varumärket Björn Borg

Björn Borg är ett svenskt klädmärke som är uppkallat efter den legendariska tennisspelaren Björn Borg.

Om Björn Borg

Märket grundades under slutet av 1980-talet och har sedan dess blivit känt för sin sport- och fritidskläder, framför allt för sina underkläder. Björn Borgs produkter kännetecknas ofta av en stark färgpalett, lekfulla mönster och en hög kvalitetsnivå, vilket speglar varumärkets ambition att kombinera sport med mode och funktionalitet.

Utbudet har med åren utvidgats till att inkludera en bred variation av klädesplagg såsom sportkläder, badkläder, skor, väskor och glasögon, men varumärket är fortfarande mest känt för sina innovativa och bekväma underkläder. Björn Borgs designfilosofi betonar vikten av att både se bra ut och känna sig bekväm, oavsett om det är på idrottsplatsen, i gymmet eller i vardagslivet.

Björn Borg har etablerat sig inte bara på den svenska marknaden utan också internationellt, med produkter som säljs över hela världen. Företaget är känt för sina marknadsföringskampanjer som ofta utmanar traditionella normer och främjar ett budskap om kärlek, jämställdhet och positiv attityd.

Utöver sin huvudproduktlinje har Björn Borg även engagerat sig i olika samarbeten och specialkollektioner, vilka har bidragit till att hålla varumärket relevant och innovativt i en ständigt föränderlig modevärld.

Björn Borg Prisklass

Prisklassen för Björn Borgs produkter varierar beroende på typ av produkt och kollektion. Generellt sett positionerar sig Björn Borg i mellansegmentet till premiumsegmentet inom underkläder och sportkläder. Här är en ungefärlig översikt över prisklasserna för några av deras produktkategorier:

  • Underkläder: Priserna för Björn Borgs underkläder startar ofta runt 200-300 SEK för enskilda par och kan gå upp till cirka 500-700 SEK för multipack med flera par.
  • Sportkläder: T-shirts, träningsbyxor och andra sportklädesplagg kan variera från cirka 300 SEK till över 1000 SEK beroende på plagg och design.
  • Badkläder: Badshorts och andra badkläder ligger ofta i prisklassen 300-600 SEK.
  • Accessoarer: Priserna för tillbehör som väskor, kepsar och strumpor kan börja runt 100 SEK och gå upp till cirka 500 SEK för mer exklusiva eller funktionella produkter.